DANNER

Musikdramatik

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente, var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov. Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger.

Tidens normer giver hun fanden i, og hun insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode, og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd; avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

Medvirkende: Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Karen Guastavino Duelund og Marie Louise von Bülow. Instruktør: Pelle Nordhøj Kann. Scenograf: Johanne Eggert. Manuskript: Line Mørkeby. Koreograf: Jannik Elkær. Komponist: Marie Louise von Bülow. Producent: Det Flydende Teater.

Spilletid: 75 minutter.

Der er ikke pause.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook