TØRSKOET

Et drama om storbyen kontra provinsen

Grådkvalte mennesker udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber at Danmark knækker midt over. Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Lene. Hun og hendes datter står midt i en flytning fra Nørrebro i København til en mindre by i provinsen. De skal sige farvel til lille lejlighed, cafeen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Vi følger Lenes første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og pindsvin får plads.

Tørskoet - dramaet om udkant kontra storby, er sjovt, satirisk og eftertænksomt. Teater til tiden, der lægger sig i slipstrømmen af den offentlige debat om udflytningen af statslige arbejdspladser, skævridningen af Danmark og gravede grøfter mellem by og land. Selvgodheden og københavneriet får et tiltrængt eftersyn og los bagi, ligesom provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger bliver samlet op.

Skuespiller: Line Svendsen
Dramatiker: Annegrete Kraul
Instruktør: Bodil el Jørgensen
Scenograf: Henriette Drejer Lubanski
Producent: Thy Teater/Teater Du Milde Himmel

Spilletid: 75 minutter.

Dato, tid og sted
Sjørring Idræts- og Kulturcenter, Sjørring
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook