TRADITIONEN TRO

En lille fortælling om de helt store spørgsmål
Alder: 13 år

Hvad betyder det at tro? Hvordan føles det? Kan man dele det med andre, eller er det en personlig sag? Og hvad skal man overhovedet tro på?
»traditionen TRO« undersøger de unges forhold til religion og tro med udgangspunkt i tiden omkring konfirmationen. Forestillingen går helt tæt på tre unge og de begivenheder, der præger deres liv, tanker og tro. En skilsmisse, en døende farmor og et familieopgør vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Og selvom de tre unge er kristne, fører deres diskussioner også forestillingen omkring de to andre monoteistiske religioner – jødedom og islam.

"Jeg ved ikke, om jeg tror på noget, og jeg er konfirmeret. Jeg kunne ligeså godt være nonfirmeret, hvis det ikke var fordi, min mor absolut ville have, at jeg skulle konfirmeres, fordi det er en familietradition." Sådan siger Jacob til vennerne Martin og Lotte. De tre sidder i barndommens hule, hvor de stadig mødes, når de har behov for at finde plads til tanker og diskussioner - eller når de voksnes verden trænger sig for meget på. Jacob er allerede konfirmeret, mens Martin og Lotte står overfor konfirmationen. Beslutningen hos de to ligger på mange måder i kortene; Lotte kommer fra en ateistisk familie og Martins familie er troende, men så sker der noget for de tre unge, der vender op og ned på deres liv og sætter følelser, diskussioner og religiøse begreber og traditioner i spil. Vælger de at følge traditionen, tror de - eller forkaster de - både tro og tradition? Livets store spørgsmål og dermed troen står i kø hos de unge i konfirmationsalderen, men det kan være svært at finde nogen at tale med om det, så de unge må i høj grad slås med trosspørgsmålet selv.

»traditionen TRO« bygger på research og interviews med inddragelse af blandt andre ungdomsforskere, præster, unge med en anden religiøs baggrund og unge, der har valgt eller fravalgt konfirmationen.

Medvirkende: Jacob Teglgaard, Brian Hjulmann og Lotte Bergstrøm.
Instruktør: Maria Kjærgaard-Sunesen.
Dramatiker: Lærke Sanderhoff.
Scenograf: Allan Frausing.
Lysdesigner: Raphael Frisenvænge Solholm.
Producent: Mærkværk i samarbejde med Thy Teater.

Spilletid: 60 minutter.

Dato, tid og sted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Thy Teater, Thisted
Del på Facebook